-
Van idee tot uitvoering
-
Reparatie en Restauratie
-
Isolatie
Van idee tot uitvoering
Wij maken glas-in-lood naar eigen of úw ontwerp. Tijdens een eerste gesprek met een nieuwe klant passeren wensen, ideeën en mogelijkheden de revue. Wordt het alleen glas-in-lood, of een combinatie met andere glastechnieken zoals brandschilderen, fusen of zandstralen?
Een ontwerp word bepaald door gevoel, door de mens achter de opdrachtgever. Het moet passen bij de sfeer in huis of werkomgeving. Lukt dat niet direct in het atelier, dan komen we op locatie kijken. Wij laten ons inspireren door woorden, indrukken en omgeving.
Na deze kennismaking volgt een voorstel. Met moderne computertekenprogramma’s maken we een creatief ontwerp, zodat u een helder beeld van het eindresultaat krijgt. We overleggen met welke kleuren en glassoorten het ontwerp het best tot zijn recht komt.
Bij akkoord van ontwerp en prijsopgave vragen wij u de offerte ondertekend te retourneren. De uitvoering van uw op maat gemaakte ontwerp gaat van start.
Reparatie & restauratie
Een glas-in-lood raam gaat in principe tientallen jaren mee. Weersomstandigheden, vervuiling of simpelweg een ongelukje kunnen echter leiden tot glasbreuk, oxidatie of breuk van het lood. Dat hoeft niet het einde van een mooi stuk vakwerk te betekenen.
Kapotte ruitjes kunnen meestal vervangen worden. Dat lukt alleen als het lood nog buigzaam, dus niet te oud is. Is het een relatief kleine schade, dan repareren we op locatie. Bij meerdere breuken moet het raam uit de sponning verwijderd worden, en repareren we in het atelier.
Als glas-in-lood door ouderdom in slechte staat is, is het toe aan een vakkundige restauratie. Hierbij wordt het raam in oude staat teruggebracht.
In het atelier wordt het oude lood verwijderd, alle stukjes glas schoongemaakt en opnieuw in lood gezet. Gebroken glaasjes worden vervangen met juiste glassoort en kleur, of het beste alternatief daarvoor. Tot slot worden beide zijden gepatineerd, waardoor lood en soldeerpunten opnieuw een donkere, matte en authentieke uitstraling krijgen. Alleen ramen die met de buitenlucht in aanraking komen, worden niet gepatineerd. Deze worden alleen gekit zodat ze wind- en waterdicht zijn.
Denk aan restauratie als:
-
Een raam niet meer stevig is, het lood vergaan is
-
Een buitenraam water doorlaat
-
Een raam rammelt of trilt
-
Een raam bol staat
-
Er breuken in glas en/of lood te zien zijn
Isolatie
Een perfecte combinatie van sfeer en comfort wordt bereikt door glas-in-lood in te bouwen tussen isolatieglas. In eigen atelier wordt het paneel in een speciaal randprofiel gezet en daarna tussen dubbel gewoon, gehard of gelaagd glas geplaatst. Dit kan met nieuw gemaakte glas-in-lood ramen, maar is ook een prachtige oplossing voor oude panelen. Het op maat aanpassen (verkleinen) van het origineel is specialistisch werk. Het patroon en de verhoudingen moeten intact blijven, terwijl het totaal in de (originele) sponning geplaatst moet kunnen worden. Dit beperkt zich niet tot traditionele houten kozijnen, maar kan ook heel goed toegepast worden in kunststof kozijnen.
Waarom zou u kiezen voor glas-in-lood in isolatieglas?
-
Comfortabel, isoleert warmte en geluid
-
Inbraakwerend
-
Geen invloed van weersomstandigheden
-
Eenvoudig te reinigen